0

Lång dag med poesi och studebesök

Dagen har vart lång. Försov mig i morsen och stressade som en flådd säl till plugget, bara för att sen slita upp dörren och inse att det inte är en jävel där. Sukks to be me.
Schemat avslöjade att vi hade eget arbete.
Jag frågade copyklassen om de vill adoptera mig, och de ville de. Vi satt och läste och analyserade poetiska texter av svenska poeter. Var intressant.Efter lunch tog snövit mer oss på studebesök på The Chimney Pot. De klipper, gör, redigerer, fixar, trixar och gör allt med film, reklam, trailer, musikvideos osv.
De har en helt sjuk lista med företag de jobbat med. HM, IKEA, Posten, Madonna, Lady Gaga, Wallanderfilmer och en massa andra.
http://www.thechimneypot.com/
De var hursom trevliga och det var lärorikt.

Nu på kvällen har jag vart hos Lena. Vi har lagat mat, kollat på Idol och lekt maniskt med en noppborttagare. Jag måste skaffa en sån.
0

After Effects har börjat bli min vän

Efter en viss tid har jag börjat känna mig någolunda hemma i After Effects. Påminner ju på många fronter om många av Adobes andra programvaroro. Och vi gillar Adobes programvaror.Pärlorna här använder jag till att bygga en lampa.
Plastpärlor, en skumm stålstruktur jag hittade på loppis för 10 :- och ståltråd. Inte riktigt klar ännu.
Rislampor går visst att avända som uppochnervända ljusbord.

Ska bygga Peter nya hemsida. Var på möte på hans nya, målarfärgsluktande kontor på skånegatan igår. Det kommer bli skitsnyggt.
0

Det är dimmigt på berget


Dimman ligger tät uppe på Henkan. Man kan tro att berget har lossnat från resten av världen och drivit ut i universum. Stockholm finns inte.
Trollskt på nått vis.

Idag har vi lärt oss Encore. Det är ett program man gör DVD-menyer i. Det var enklare än jag hade trott.