0

Ny bäbis

I veckan fick jag en ny bäbis. En helt nyfödd Macbook pro, 13", 8 GB ram, 2,66 GHz Intel Core 2 Duo. (jana piper som en flicka i lycka)
Ska dock skicka tillbaka burken och få en likadan, vi trodde det var hårdvarufel på den, jag och macsupporten, men jag har kommit på att det bara är den nya som hatar min gamla.
Styplattan och skärmen slutade fungera lite sådär spontant och ologiskt. Jag fattade inget, ingen fattade nått. Det var faktiskt fredrik och löste mysteriet. Om den nya stod på min gamla Macbook funkade inget och den hatade livet, men stod den på den gamla Macbook Pro som står brevid så funkar det.
Det är nått min gamla Macbook som slår ut den nyare, förmodligen nån typ av magnet, de visste inte på supporten. Jag ringde och berättade om upptäckten, de var minst sagt förbryllade.
Det ser för övrigt ultranördigt ut med tre datorer på mitt lilla skrivbord, och en bigass skärm mitt i allt.

I veckan har jag mest vart ute i bromma och plåtat produkter.
Var lite skönt att slippa kontoret, en ung tjej som jobbade där gick och dog under helgen, så stämningen var inte på topp. Eftersom jag är ganska ny på jobbet visste jag inte ens vem hon var, vilket nu känns ganska bra.


Igår var det nästa sista gången av Måleri och teckningskursen jag går på. Jag gillar att gå på kurs, då får jag leka med färg och riktigt kladda med färgerna.
Stormen ovan målade jag under de två timmarna vi hade på oss igår. Den ser ju totalt crappy ut då den är avfotad, målningar gör sig alltid bättre IRL.

Detta är nån typ av fjällsjö. Den målade jag förra veckan.
Tanken är att det inte riktigt ska kännas okej att stå kvar där på stranden.

Vädret har idag vart fantastisk. Från att vara en varm och mysig vår till att bli tll ett fullt utvecklat åksoväder, det gillar jag. Stockholm har aldrig vart så vackert som mitt under åskan, solen ligger lågt och allt har ett trollskt ljus. har bildbevis, dock en blek kopia av verkligheten.

Nu ska jag tvaga mig för att sen sova, i morgon är det valborg och Uppsala som gäller.

0

En dag utan syfteDagen har till stor del vart värdelös. Jag har haft ångest för boende. Har dock reggat mig på bostaddirekt nu och hoppas på skörd. Ska även på visning på en 1a i Hallonbergen nästa vecka, förvaltarens lägenheter. Det skulle ju vara det bästa, 1a hand.

Fick panik och ville göra nått, så jag hittade en gammal galondress i garderoben. Jag drog på mig den och gick ut i skogen, det är det ni ser här ovan. Jag som bygger ut bostad och ångest i skogen.Hittade fina knoppar, de är kompisar med de andra bilderna men endå inte rikitigt.

Målade klart min fjällsjö igår. Den blev spooky, tanterna och lärarens barn blev illa till mods. Och då har jag lyckats. Ni får se nån dag.
Nu ska jag försöka göra nått av det jag måste hinna med under min lediga dag.
1

2 veckor senare...

Skrev senast att jag skulle till Finland, och dit åkte jag också.
Finland var kallt och grått, de har ingen speciell matkultur.
Det som fashinerar mig med Finland är att vissa finnar bara kan svenska, fast de är födda och uppvuxna i landet med tusen sjöar.  Vi var på tre olika Byggmax och fotade, de tre som finns i Finland. Det var en massa bilåkande och långa timmar ute i anläggningarna.


Här är de tre som jobbade i Lathi.

Här har vi en av killarna, platschefen och Erki; skribenten som var med. Platsen var Åbo, eller på finska, Turku.

Här har vi platschefen i Vasa. I Vasa var det mer snö och kallare.

Kom hem från landet på andra sidan på torsdag kväll. På fredag förmiddag förflyttade jag mig till Uppsala för att plåta på Uppcon.

Detta är Bill, eller Bull, jag lärde mig aldrig vem som var vem då de nästan såg likadana ut.


Stor del av grejen med Uppcon är att klä ut sig till olika tv/dataspelskaraktärer.


Här har vi chefen för Nordea, han ninjefieras på scen.


Det var cirka 1000 pers i stora salen under invigninge, 2000 fick inte plats.


Jag vet inte riktigt vilka de var, men + för cool outfit.


De här två ville att Uppcon även skulle innefatta spelkaraktärer som inte kom från Japan.


Tim Burton hade blitt stolt.


Läskigast på hela Uppcon.


Snacka om mycket smink.


Japanska gruppen Mikson (stavning) skriver autografer till sina fans.


Cosplaytävlngen, bakom scen.


Nervösa cosplayare bakom scen, i väntan på att få gå in.


Har ingen aning om vilken karaktär, men han ser ganska häftig ut.


Hon vann nått, typ en resa till nån tävling.


De var många, de små liven.

Givetvis har jag tagit fånigt många fler bilder.
Det ligger ett gäng, första dagen på neocopy.se/uppcon_dag1/
Ska när jag har tid även lägga upp dag 2 och 3.

Efter Uppcon så var det jobbvecka. Byggde grafiska grejer på kontoret, var ute i Bromma och byggde studio och åkte till Kungsängen och Nyköping och fotograferade till "korvbladet".

Det har jag även gjort denna vecka, var i Norrköping och Motala igår. Tog sin tid att köra, men var nyttigt att få öva lite på att köra bil, dumt att glömma bort hur man gör.

Helgen var lugn. Behövde vila och inte göra nått jobbrelaterat.

Nu är det ju ny vecka. Imörra ska jag jobba på kontoret. Förmodligen blir jag ledig på torsdag fredag och har tid att göra saker som har med företaget att göra, som t.ex. deklarera. :(
Nu ska jag gå och handla.
Puss o hej