0

Samanfattning 2013

Ett år är snart till ända och jag har som tradition att försöka summera det i text och bild. Mest för min egen skull så att inte det känns som jag gjort nått.
Har börjat gå på seratoninhöjande tabletter, gått i KBT terapi mot min ångest, blivit lite visare och fått fler gråa hår. Har i princip slutat hänga på facebook, stället ger mig mest ångest. Och så gillar jag inte det dynamiska settet de väljer att visa mig vad som sker vart med vem och hur och allt. Sociala kontakter sker förslagsvis med trådmuggstelefon, eller mobil.
 
Och rent logiskt så börjar jag där det nya året började. Detta är lite efter 12 slaget för snart precis ett år sen. Vi åt jellyshots från Luddes mage. Det var ett hardcore party.
 
Vintern var väldigt kall och snöig. Snokaos och skit. Här var jag och Lina ute i skogen och lekte.
 
Var på en galen kryssning,
 
Började träffa den här karln.
 
Sen blev det vår och april.
Firade Queensday i Amsterdam. Hängde runt där några dagar. Amsterdam är en fin stad.
Och givetvis så kollade vi på tullipaner.
 
Till 17 maj flög jag över till Oslo och lillebror och firade Norge.
 
Det blev sommar. Badade en massa gånger, var ute och sprang i skogen, Jobbade på kontoret. Lunchbadade faktiskt några gånger. Gav mig av till sommarstuga ett slag. Där är det tyst och luktar gott.
 
Var på visby och jobbade med min gamla chef och ett gött gäng.
Jag körde lastbil, fotade lite lätt, roddade och assade. Och bar tunga möbler till konstiga platser.
 
Sol.
Åkte till Ozora i Ungern med ett gäng örebroare. Det var en trevlig tillställning, sjukt varmt. Billig öl.
 
UEade på ett coolt ställe utanför stockholm.
 
Var till London en sväng under slutet av sommaren.Tyvärr var huvudsyftet jobb och inte nöjen så vi spenderade för mycket tid instänga i en konferenslokal som mer påminde om en bunker. Här har vi John på en bakgata i Camden.
 
Mor fyllde 60.
Så vi drog till ett regnigt Prag med familjen i några dar.
Vi tittade på kända byggnadsverk och drack öl. Vi hyrde en lägenhet av en från Örebro.
 
Sen började det bli mörkt och jävligt igen. Så i slutet av november drog jag och Lena till Gran Canaria.
De gillar bläckfisk där. Gör för sig jag också. De hade riktigt god bläckfisk. Coola djur. Hoppas inte männskligheten utrotar dem.
Vi skaffade hyrbil på flygplatsen så vi var fria att åka som vi ville. Lena körde mest då hon är mer vindpinad chafför än vad jag är. Vi åkte upp bland bergen och runt i dalar.
Vi hyrde en lägenhet av en tant som bor vid skanstull som Lena är bekant med. Vi bodde grannar med otaliga norska pensionärer. Hade stor uteplats med utsikt som ni ser ovan. Fanns även en iskall pool. Den badade vi i en gång sen fick det vara bra. Havet var varmare.
Sista dagen när vi var på väg till flygplatsen regnade det. Tyckte det var coolt hur regnvattnet hade spolat bort sanden.
 
Fick låna en kompaktkamera av majk i början av december. Blev inspirerad efter en fotokurs jag gick på fotografiska med Kurt Koivisto. Hur som så började jag pyssla med streetphoto, eller ja, gatufoto som det heter på svenska.
Jag vill inte ta gatubilder i svartvitt som folk ofast gör, utan i färg. För jag ser alla dessa färgerna men andra verkar inte göra det. Konstigt. Hur grå är inte världen då?
 
Sen blev det jul. Drog till Örebro i vanlig ordning. 4 plus och regn. Tack växthuseffekten.
Dan innan dan före dopparendan klädde vi julgran och piffade lite. Sen drog bror och jag ut och blev fulla med nån kompis till honom.
 
Smygfotograferar under maten, far blev sur (förstår inte varför), morfar märkte inget.
Bror klädde ut sig till tomte och körde ett skådespel. Blir lite roligare då faktiskt.
Sen när det började klia i benen drog vi med ut flickorna på en prommenad ända bort til sörbykullarna.
Vi hittade en cykel jag tycker far ska lämna in till polisen så vi kanske får den sen.
Ett par dagar efter jul drog jag tillbaka till huvudstaden för att gå på TN, sista gången ever på Kolingsborg. Det var kul och nostalgiskt.
Och på fredagen fick jag träffa sass. Det var awesome.
 
Sen dess har jag vart hemma. För mig själv. Har tvättat och städat, lagat mat, lagat kläder, vart ute och fotograferat och prommenerat, testat utgymmet i både björkhagen och kärrtorp.
Hittade en nice låda i grovsoprummet och några ljuslyktor.
 
Idag har jag köpt en kamera, det blev en kompakt sony. Den är snabb, funkar bra på högt ISO, kan fota RAW och är liten. Så nu ser jag fram emot med ett år med en massa spontanfoton.
 
Men sammanfattningsvis 2013:
Tungt med mycket svår ångest. Ett jävla mörker stundtals, men samtidigt många resor och upptåg. Lite mognare i vissa aspekter men fortfarande ett barn i sinnet i andra.

Nyårslöfte:
Fotografera mera utan krav. Fortsätt träna. Våga göra nya saker.